Seminaries en workshops

Een aantal thema’s krijgen bij familiebedrijven - klein en groot, lokaal en globaal - een totaal andere invulling dan bij andere ondernemingen. Volgende SEMINARIES en WORKSHOPS bieden antwoorden op een aantal specifieke vragen:

Scorecard Opvolging©

Opvolging blijft dé uitdaging van elk familiebedrijf. Toch blijven veel familiale ondernemers het moeilijk hebben om de opvolging voor te bereiden. Om hieraan te verhelpen werd de Scorecard Opvolging© gecreëerd.

Opvolging is een complex proces dat door vele factoren wordt bepaald. In de Scorecard Opvolging© werden de tien belangrijkste succesfactoren samengebracht. Op die manier biedt de Scorecard Opvolging© een volledig en diepgaand inzicht in de opvolging. De ondernemer kan bij zichzelf nagaan hoe hij en zijn familie op deze succesfactoren scoren.

In deze workshop wordt de Scorecard Opvolging© toegelicht door Jozef Lievens, die er de auteur van is.

Inhoud van de workshop:

  • Opvolging in het familiebedrijf in Vlaanderen: de cijfers
  • Waarom is de opvolging in het familiebedrijf moeilijk: vier oorzaken
  • De Scorecard Opvolging©: tien succesfactoren voor de continuïteit van het familiebedrijf©: tien succesfactoren voor de continuïteit van het familiebedrijf

Governance in het familiebedrijf

Governance in familiebedrijven verschilt grondig van governance in andere ondernemingen. Want in het familiebedrijf heeft niet alleen het bedrijf, maar ook de familie governancestructuren nodig. Een seminarie over het nut en de werking van de raad van bestuur, de algemene vergadering en het familieforum.

Familiebedrijven zijn bijzonder

Familiebedrijven onderscheiden zich van andere ondernemingen. Dat verschil kan u nadeel berokkenen, of u kunt het inzetten als troefkaart...

Het familiaal charter: hoeksteen van een gezond familiebedrijf

Het familiaal charter legt het antwoord van de familie vast op de kernvragen over de relatie tussen de familie en het familiebedrijf. Het seminarie behandelt de inhoud van het document en de manier waarop het tot stand komt.

Het succesvolle familiebedrijf

Uit internationaal onderzoek blijkt duidelijk wat de voorwaarden zijn van een succesvol familiebedrijf, en hoe u daaraan voldoet...

Familiale relaties: motor van een succesvol familiebedrijf

Goede familiale relaties zijn van vitaal belang voor een succesvol familiebedrijf. Het seminarie behandelt de kenmerken van goede familiale relaties en de manieren om ze te verbeteren.

Conflicten in familiebedrijven

Soms worden familiebedrijven verscheurd door diepgaande conflicten. Wat zijn de oorzaken? Hoe kunnen ze worden voorkomen? Hoe kunnen problemen worden opgelost?

Meer weten?

Bent u geïnteresseerd in een van bovenstaande seminaries of workshops?

Bel Krista Dewulf op +32 (0)56 23 51 22; fax naar +32 (0)56 23 51 43 of mail naar krista.dewulf@eubelius.com.

Wij nemen graag contact met u op.